Huiswerk
begeleiding

Zorgt het maken en leren van huiswerk voor frustratie?

Weet je kind niet hoe het het huiswerk moet leren?

Is er thuis steeds vaker strijd over het huiswerk?

Is bovenstaande herkenbaar? Dan kan extra ondersteuning in de vorm van huiswerkbegeleiding wellicht verstandig zijn. Zeker ook als er in de thuissituatie onvoldoende hulp geboden kan worden of als er elke dag strijd is en dat de sfeer thuis niet ten goede komt.

Huiswerkbegeleiding in Haaksbergen

Bij de huiswerkbegelelding kan een leerling in een rustige omgeving zijn of haar huiswerk maken en leren. De leerling kan direcht uit school bij Emjepe terecht. Bij binnenkomst nemen we de dag even door en na een korte pauze kan de leerling aan de slapg. 
Leerlingen kunnen 1, 2 of 3 keer per week bij Emjepe terecht. De begeleiding vindt plaats in een groep/ Dit betekent dat er ongeveer 2 tot 4 leerlingen tegelijkertijd zijn. 

Huiswerk maken bij Emjep

Bij Emjepe wordt veel aandacht besteed aan het leren leren. Leerlingen leren, in hun eigen tempo, hoe ze huiswerk kunnen maken, leren en plannen. Ze ontwikkelen studievaardigheden en krijgen inzicht in welke manier van leren bij hen past. Daarnaast is er aandacht voor de mindset en welke invloed deze heeft op de eigen ontwikkeling, sociale vaardigheden en het vergroten van zelfvetrouwen. Verder is er uiteraard ook begeleiding bij de vakken die lastig zijn en waarbij extra instructie noodzakelijk is.

Uitgangspunt bij de begeleiding is een positieve benadering, waarbij we samen gaan uitzoeken waar de sterke punten liggen en deze gaan gebruiken om de resultaten te verbeteren. Wanneer een leerling een aantal succeservaringen heeft gehad, is t vaaak al genoeg om gemotiveerd te raken dat ze (weer) plezier krijgen in het leren.

Locatie huiswerkbegeleiding

De huiswerkbegeleiding wordt gegeven aan de Smitterijhof 2 in Haaksbergen. Daar zitten we bij Remikids in het gebouw.

Heeft u een vraag of wilt u informatie? Stuur gerust een mailtje of appje. Bellen mag uiteraard ook!