Hoe maak ik een goede planning?

"waarom zou ik een planning maken?"

Een planning maak je om overzicht te krijgen en houden over het huiswerk dat je moet maken en leren.

"maar alles staat toch gewoon in SOM/Magister?"

Dat klopt, in SOM/Magister staat inderdaad op welke dag je huiswerk gemaakt en/of geleerd moet zijn, maar niet wanneer je dit gaat doen.

"dat heb ik wel in m'n hoofd zitten"

Helemaal goed, als jij een planning 'in je hoofd' hebt en als dat werkt dan is dat prima. Maar vaak zie je dat dit niet zo goed werkt, met name in drukke periodes. Er worden dan dingen vergeten en er is geen overzicht meer. En dit zorgt dan voor onrust en stress,

"oké, hoe maak ik dan zo'n planning?

Bij het maken van een planning zijn een aantal zaken belangrijk. Je moet bijvoorbeeld weten op welke dagen je tijd  genoeg hebt voor je schoolwerk en op welke dagen minder. Ook is het goed om te weten hoe lang je over het leren en maken van je huiswerk doet.
Daarnaast is is het ook belangrijk om goed vooruit te kijken, want alleen zo voorkom je dat een dag van te voren nog alles moet leren voor een toets. Je leert het best door te herhalen, dus ook daar kun je in je planning rekening mee houden. 

Download het stappenplan om stap voor stap tot een goede planning te komen

Wil je graag uitgebreidere uitleg over en ondersteuning bij het plannen van je huiswerk? Stuur dan een mail of appje, dan maken we een afspraak.