Kindercoaching & Studiebegeleiding
                                        

Studiebegeleiding 

Het volgen van onderwijs op het voortgezet onderwijs is lang niet voor alle leerlingen een makkelijke opgave. Er worden steeds hogere eisen aan hen gesteld. En naast school moet er tijd zijn voor een sociaal leven, sport en andere hobby's. Hierdoor kan het schoolwerk nog wel eens in de knel komen.

Vaak wordt gezegd dat leerlingen zelf verantwoordelijk zijn voor het maken en leren van hun huiswerk. Uiteraard is dat zo, maar bij het plannen en organiseren van hun schoolactiviteiten hebben zij ondersteuning en begeleiding nodig. Al is het maar alleen vanwege het feit dat het deel van de hersenen dat onder andere verantwoordelijk is voor het plannen en organiseren nog niet is volgroeid. 


Jongeren kunnen daarom erg geholpen zijn met extra ondersteuning in de vorm van huiswerkbegeleiding. Zeker ook als er in de thuissituatie onvoldoende hulp geboden kan worden of als er elke dag strijd is over het huiswerk en dat de sfeer niet ten goede komt.


Emjepe heeft ook ruime ervaring in het begeleiden van leerlingen met stoornis in het autistisch spectrum of AD(H)D. Voor hen kan het volgen van regulier onderwijs een uitdaging zijn, waarbij zij (specifieke) ondersteuning kunnen gebruiken.
Bij Emjepe leren leerlingen, in hun eigen tempo, hoe ze huiswerk kunnen maken, leren en plannen. Ze ontwikkelen studievaardigheden en krijgen inzicht in welke manier van leren bij hen past. Daarnaast is er aandacht voor de mindset en welke invloed deze heeft op de eigen ontwikkeling, sociale vaardigheden en het vergroten van het zelfvertrouwen. 

Studiebegeleiding is geschikt voor VMBO, Havo en VWO leerlingen. Ook studenten van het MBO en HBO kunnen baat hebben bij begeleiding.


Welke studiebegeleiding biedt Emjepe?

Individuele studiebegeleiding

Bij de individuele begeleiding besteden we aandacht aan hoe het huiswerk voor bepaalde vakken het beste kunt leren, is er extra aandacht voor de vakken die je lastig vindt en maken we samen een planning. Loop je vast met het maken en leren van je huiswerk en weet je niet hoe je het moet aanpakken dan is deze individuele begeleiding wellicht iets voor jou! 

Individuele studiebegeleiding kost € 39,95 per keer (1 uur)


Studiebegeleiding bij je thuis 

Wil je liever in je vertrouwde eigen omgeving studiebegeleiding? Dat is ook mogelijk. Ik kom graag bij je thuis voor de begeleiding. Na je aanmelding maken we een afspraak voor een kennismaking. In dit gesprek kijken we samen waar je begeleiding bij kunt gebruiken. Na dit gesprek kun je beslissen of je door wilt gaan met de begeleiding. Wil je door en is je betaling binnen dan kan de studiebegeleiding starten. Je bepaalt zelf op welk moment je gebruik maakt van de begeleiding. Elke week, één keer in de twee weken of liever één keer in de maand. Die keuze is aan jou!

Studiebegeleiding thuis


De betaling voor de studiebegeleiding bij je thuis gebeurt vooraf. Je kunt kiezen uit:

5x (1 uur) voor € 175,- (normaal €200,-)

10x (1 uur) voor € 300,- (normaal €400,-)

Je kunt deze begeleidingsmomenten gedurende het hele schooljaar gebruiken.
Er vindt geen restitutie plaats voor niet gebruikte begeleidingsmomenten. Voor begeleiding buiten Enschede wordt een kilometervergoeding in rekening gebracht.


Online studiebegeleiding

Onder de online begeleiding valt hetzelfde als bij de individuele begeleiding, alleen vindt de begeleiding online plaats. Deze vorm van begeleiding is vooral geschikt als je niet in staat bent om naar mijn kantoor te komen of als je liever in je eigen omgeving blijft. 

Online studiebegeleiding kost €25,- per half uur.


Informatie en aanmelden studiebegeleiding

Heb je een vraag over de studiebegeleiding neem dan contact met mij op. Ik help je graag verder!

Aanmelden voor studiebegeleiding kan door middel van dit formulier. U kunt het ingevulde formulier mailen naar info@emjepe.nl

E-mailen
Bellen
Info